Wednesday, October 7th, 2020

Tribina “Mala istorija velikih žena”

Novak Stanisic

Prva u nizu tribina „Sa feminizmomna TI“ ženskog kolektiva Femme Praxis biće organizovana u četvrtak 8. oktobra, u prostoru doma b-612.
“Mala istorija velikih žena” tematizuje razvoj ženskih pokreta kroz istoriju, njihove teorijske i ideološke kopče, vodeće akterke i najvažnije događaje. O tome kakvi su bili modeli organizovanja, koji su bili ključni zahtevi i da li se oni i u čemu danas razlikuju govoriće Marina Savić – filološkinja komparatistkinja i menadžerka u kulturi i Vesna Vojvodić – sociološkinja.
Razgovor počinje u 19 časova.
U skladu sa preventivnim epidemiološkim merama, molimo sve učesnike i učesnice da ponesu i tokom boravka u zatvorenom prostoru nose maske.
Serijal “Sa Feminizmom na Ti” obuhvatiće četiri tribine posvećene pojedinačnim problemima patrijarhalnog društva i odnosa roda i društvene klase, ženske istorije rada, rodne ravnopravnosti i obrazovanja, uloge žene u porodičnoj strukturi, ženskim emotivnim i prijateljskim odnosima, odnosa prema telu, nasilju i drugo.
Popularna kultura koja se plasira kroz različite medijske forme ima izuzetnu moć edukacije pa će sadržaj svake od tribina biti upotpunjen prikazivanjem inserata iz filmova, serija i televizijskih emisija.
————————————————-
Tribine se organizuju u okviru projekta “LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa” koji sprovode udruženja „HMM…“ i „BalkanIDEA Novi Sad“, uz podršku programa “Novi Sad – Evropska prestonica mladih” i Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise