Thursday, June 13th, 2019

Putujte besplatno na filmske festivale u Sarajevu i Prizrenu

Novak Stanisic

VGC  da se prijavite na konkurs „Prvi kadar: Sarajevo/Prizren” i posetite filmske festivale u Sarajevu i Prizrenu. Svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti putem sledećeg linka.Rok za prijavu je 14. jun 2019. sa mogućnošću da bude produžen do ponedeljka 17.06.

Uslovi konkursa:
– ispravno I u potpunosti popunjen formular
– da nikada pre niste imali priliku da posetite Prizren ili Sarajevo
– da ste u mogućnosti da prisustvujete radionicama koje će prethoditi odlasku u Sarajevo I Prizren, a koje se održavaju u julu u dogovorenom terminu ( 4 radionice, po 2-3 sata)
– da ste slobodni u vreme održavanja festivala (Dokufest je od 2. do 10. avgusta, ide se na 5 dana, a Sarajevo film festival od 16. do 23. avgusta, ide se na 6 dana)
– da ste odgovorni, druželjubivi, i zainteresovani za upoznavanje mladih ljudi u regionu
– da vas zanima angažovana umetnost, aktivizam, ljudska prava
– da živite negde u Vojvodini
– da ste upoznati sa temama kojima se bavi Vojvođanski građanski centar (možete slobodno da čekirate  fb vccns.org)
– prednost je ako volite da pišete, snimate ili fotografišete s obzirom da je redovan deo programa I realizacija izložbe od vaših radova nakon povratka iz Sarajeva I Prizrena

Uslovi su detaljni ali nisu jako strogi, te ukoliko ne ispunjavate u potpunosti sve kriterijume, nemojte da vas to obeshrabri. Otovoreni smo i za vašu prijavu!

Put, smeštaj, hrana su pokriveni.

Tokom posete Sarajevu, pored samog prisustvovanja filmskim projekcijama, učesnici i učesnice će imati priliku da se svakog dana sretnu sa autorima dokumentarnih filmova koji se bave tematikom ljudskih prava i zajedno sa drugim učesnicima razgovaraju sa njima u okviru Dokukornera. Takođe, očekuje vas i deo programa koji je odvojen od festivalskog, a podrazumeva obilazak grada, posetu tunelu koji je tokom opsade grada bio jedini način da se iz njega izađe, poseta Istorijskom muzeju BiH, itd
Tokom posete Prizrenu, će takođe postojati program vanfestivalske prirode u vidu obilaska grada Prizrena, susreta I upoznavanja lokalnog stanovništva, obilaska značajnih lokacija.

Program sprovodi Vojvođanski građanski centar u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava iz Bosne i Hercegovine i uz podršku Terre Solidarie CCFD iz Francuske.

Obaveza svih kandidata jeste da prisustvuje svim delovima programa koji prethode odlascima na festivale, da u toku poeste festivalima poštuju sve dogovore I uredno prate program, da fotografišu, snimaju ili pišu o svojoj poseti sobzirom da se nakon povratka u Novi Sad realizuje izložba koja se satoji od svega što su učesnici zabeležili na putovanju.

Program Prvi kadar se realizuje od 2014. godine

Sve informacije koje prikupljamo putem ovog formulara služe isključivo kao pomoć u odabiru kandidata i formaranja grupe programa Prvi kadar. Vojvođanski građanski centar će ih koristiti isključivo u te svrhe.

Ukoliko imate neko pitanje, pišite nam na office@vccns.org

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise