Monday, July 27th, 2020

Otvaranje izložbe Nenada Lančuškog „Skica istorije filozofije”

Novak Stanisic

Kulturna stanica “Eđšeg” vas poziva na otvaranje izložbe Nenada Lančuškog „Skica istorije filozofije” koje će biti održano u utorak 28.07.2020. sa početkom od 18h.

Filozofija u skicama – mladi pisac i filmski kritičar Nenad Lančuški neobičnom izložbom pod nazivom „Skica istorije filozofije” prikazuje filozofske sisteme od antike do danas. Sa idejom da se ova nauka približi široj publicii i izmesti iz akademskih krugova, Nenad je na prijemčiv način predstavio istoriju filozofije u malom. Njegovih 35 skica koje čine ovaj izložbeni performans zainteresovaće publiku i upoznati je sa filozofskim idejama kojima se oplemenjuje čovekova priroda. Autor izložbe biće i u ulozi kustosa, otvoren za pitanja publike u vezi sa izložbom i problemima filozofije koja zanimaju prisutne. Izložba je deo projekta „Umetnici. Sad!” koji jača novosadsku umetničku scenu.
Ispratite onlajn otvaranje ove izložbe u utorak, 28. jula, u 18 časova. Svi zainteresovani moći će da posete izložbu u Kulturnoj stanici Eđšeg od 29. jula do 1. avgusta, u periodu od 9 do 22 časa, a posete su organizovane u skladu sa preventivnim merama donetim usled epidemiološke situacije.*
Razgovor sa umetnikom , autorom izložbe, Nenadom Lančuškim održaće se u nekoliko termina:
Sreda, 29. jul / 18-21 čas
Četvrtak, 30. jul / 14-17 časova
Petak , 31. jul / 18-21 čas
Subota, 1. avgust / 18-21 čas
*u Kulturnoj stanici Eđšeg moći će da boravi najviše 10 ljudi, uz poštovanje propisane distance i obavezno nošenje maske.
Partner projekta „Umetnici. Sad!” je kompanija IDEA.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise