Wednesday, April 10th, 2019

OPENS kamper – Ženski Superšut

Novak Stanisic

Omladinski klub OPENS zajedno sa volonterima i kamperom posećuje srednje škole i podržava događaje koji mladi kreiraju i realizuju.

U subotu 13.04. od 09h do 17h u okviru “Ženski superšut“ družimo se sa mladima iz Novog sada i njegove šire okoline.

“Ženski superšut“ je turnir srednjih škola u ženskom fudbalu, koji se održava već treći put u organizaciji Medicinske škole i učeničkog parlamenta. Na ovogodišnjem turniru učešće je prijavilo 12 ekipa sa područja Novog Sada i njegove uže i šire okoline.

Projekat „Ženski superšut“ je rezultat učeničkog rada na ideji umrežavanja učeničkih parlamenata, i srednjih škola u Novom Sadu i šire. „Ženski superšut“ upućuje na promociju zdravih i bezbednih stilova života kroz sportske aktivnosti mladih. Takođe, on za cilj ima promociju ženskih neafirmisanih sportova i promociju rodne ravnopravnosti.

Projekat organizuje Medicinska škola „7.april“ u saradnji sa Savezom za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Novog Sada i OPENS – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019

OPENS kamper biće parkiran u dvorištu Srednje medicinske škole “7.april”

Mladi će imati prilike da se upoznaju sa raznim zanimljivim aktivnostima koje OPENS sprovodi.

Omladinski sektor zajedno sa volonterima, sprovodiće sadržaje koji su zanimljivi za mlade u cilju informisanja mladih o OPENSu, o načinima uključivanja u aktivnosti OPENSa ali i u aktivnosti koje sprovode organizacije koje se finansiraju po OPENS konkursu.

Navedene aktivnosti kreirane su po uzoru na aktivnosti Mobilnog omladinskog kluba koji sprovodi Centar za omladinski rad ️u partnerstvu sa Omladina JAZAS-a Novi Sad.

Posebna zahvalnost ide našim partnerima iz Medicinske škole koji su nas pozvali da uveličamo ovu manifestaciju.

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise