Tuesday, December 10th, 2019

Mind the mind-borba protiv stigme prema mentalnim poremećajima

Novak Stanisic

#Editcentar (Infopolis omladinski info centar) u saradnji sa OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad vas pozivaju na radionicu “Mind the mind-borba protiv stigme prema mentalnim poremećajima” koja će biti održana u utorak 17.12, od 16-18h u Infopolis omladinskom info centru (Trg Slobode 3, suteren Apolo centra).

Zanimate se za teme mentalnog zdravlja i mentalnih poremećaja? Želite da saznate koji su mitovi koji postoje o mentalnom zdravlju i da ih razbijete? Želite da se upoznate sa time koji su to problemi sa kojima se suočavaju osobe koje imaju neki mentalni poremećaj? Ako su ovo teme koje vas zanimaju, onda je ovo prava radionica za vas.

Radionica je namenjena mladima od 18-30 godina starosti. Svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti slanjem maila sa naznakom mentalno zdravlje i sledećim podacima (ime i prezime, datum i godina rođenja, email i kontakt telefon, kao i da ukratko napišu šta ih je motivisalo da se prijave ) na infopolisns@gmail.com . Krajnji rok za prijave je ponedeljak 16.11.2019. do 23h.

Cilj “Mind the Mind” kampanje je da poveća svest o mentalnim poremećajima i stigmi koja ih okružuje u društvu, kao i da omogući bolje razumevanje okolnosti života osoba sa mentalnim poremećajima. Ova kampanja se realizuje u 26 zemalja sveta, a među tim zemljama je i Srbija. Kampanja se realizuje pod pokroviteljstvom EFPSA-e (Evropska federacija udruženja studenata psihologije) i realizuju ih volonteri koji su za tu priliku prošli odgovarajuću obuku.

Radionicu vodi Novak Stanišić, Ma pedagog, asistent u programima omladinskog rada i učesnik “Mind the mind” kampanje 2014 i 2019. godine.

#Opens2019 #mojopeNS #EYC2019

Sve dodatne informacije u vezi svih OPENS programa možete pronaći na sledećem linku.

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise