Tuesday, December 10th, 2019

Knjige greju – Zimska NS razmena knjiga – Prerazmišljavanje

Alexandra Franziska Boos

📚Ako ste ljubitelji knjiga, imate neke knjige koje vam nisu više potrebne i ako ste potrazi za nekim novim štivom za čitanje, onda je poseta jubilarnoj 10. Novosadskoj razmeni knjiga prava stvar za vas.📚
Detaljne informacije o razmeni imate u tekstu ispod.

__________________________________________________________________________________________________________________

Dragi knjigoložnici,

Jubilarnu 10. Novosadsku razmenu knjiga možete proslaviti sa nama u nedelju, 15. decembra, u kulturnoj stanici Eđšeg, od 14 do 20h. Ulaz je, kao i uvek, BESPLATAN.

Razmena se otvara u 14 časova. Ulaz na događaj PRE naznačenog vremena smatraćemo ponudom da pomognete u nošenju gajbi s knjigama. 🙂

TEMA ove Razmene jeste #KnjigeGreju, a u skladu sa njom imamo i

PROGRAM (dopunjavaće se do dana Razmene):
14—20h Knjigom do osmeha (kupovina knjiga humanitarnim SMS-om)
16—17h Klub kreativnog čitanja za srednjoškolce (obavezna prijava u inboks ili na mejl prerazmisljavanje@gmail.com)
17—18h Radionica izrade ukrasa od starog papira

ZA KLUB KREATIVNOG ČITANJA #KNJIGEGREJU
*čitamo YA roman „Gajba” Aleksandra Gubaša
*klub vodi književna kritičarka Katarina Kostić
*svaka učesnica/učesnik dobiće po primerak knjige unapred, uz nekoliko pitanja za podsticanje kritičkog čitanja

Ono što se nije promenilo, već samo uvećalo, jeste hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima (ako imate sačuvane kupone sa neke od prethodnih Razmena, ne brinite, imamo vas na spisku)!

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da iskustvo razmene učinimo još boljim, napravili smo još izmena u sistemu bodovanja, kako bismo smislenije razvrstali bazu knjiga. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
* 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
* 10 džepnih ‘knjiga’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen.

NE PRIHVATAMO UDŽBENIKE ZA OSNOVNU I SREDNJU ŠKOLU, KOPIRANE KNJIGE, SKRIPTA, RADNE SVESKE, NITI PRIRUČNIKE ZA SERVISIRANJE UREĐAJA, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. 🙂

Radnice i radnici na prijemnom pultu imaju pravo procene svake donete knjige, što uključuje i pravo da neku knjigu odbiju iako nije na gornjem spisku.

BODOVI U KUPONIMA NE IZRAŽAVAJU ODNOS ORGANIZATORA PREMA VREDNOSTI LITERATURE. OSMIŠLJENI SU I PROCENJENI PREMA POTRAŽNJI I ISKUSTVIMA UČESNIKA U RAZMENI.

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

* Ukoliko niste u prilici da dođete na sam događaj, ili vas ne zanima razmena kao takva, a ipak želite da knjigama koje vam nisu potrebne obogatite nečiju biblioteku, možete ih donirati preko stranice Prerazmišljavanje. Obećavamo da ćemo ih čuvati i pomoći im da pronađu novi dom.

Vidimo se 15. decembra u Eđšegu; do tada pažljivo pratite obaveštenja na zvaničnoj stranici događaja, biće poklona 😉

Za sve dodatne informacije i razjašnjenja, kao i za najavu prisustva vašeg medija, pišite nam na prerazmisljavanje@gmail.com.

I da — podelite event i iščekivanje sa prijateljima 🙂
_________________
10. Novosadska razmena knjiga jedna je od 135 volonterskih akcija #ŠtaNamTeško, i sprovodi se u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine. Ova akcija je sufinansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

Izvor: Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise