Sunday, December 3rd, 2023

Kako do studija u inostranstvu

Novak Stanisic

Želite da stidirate u inostranstvu ali niste sigurni odakle da krenete? Prisustvujte informativnom predavanju u nedelju 10.12.2023 od 10h preko zoom platforme. Svi zainteresovani za predavanje se mogu prijaviti slanje maila na infopolisns@gmail.com (ime i prezime, kontakt mail, fakultet i sa naznakom Study abroad). Rok za prijave je subota 9.12. do 19h.
Predavanje obuhvata pregled procesa studiranja u inostranstvu, uključujući motivaciju za studije u inostranstvu, lične osobine poželjne za odlazak i život u inostranstvu, i kako da uporedite svoja očekivanja sa realnom situacijom. Studenti će takođe naučiti kako da odaberu adekvatnu državu i univerzitet za sebe, procene troškove života, i pronađu mogućnosti za stipendiranje.
Na događaju ćemo takođe pričati o praktičnim savetima o procesu aplikacije za studije u inostranstvu i stipendije, dokumentima potrebnim za aplikaciju, sertifikatima jezika, ugovorima za stipendiranje, i šta bi trebalo uraditi u prvom mesecu po dolasku u inostranstvu.
Studenti će takođe čuti kako da se nose sa kulturnim šokom, nostalgijom, usamljenošću, jezičkim barijerama, i drugim izazovima koji mogu da se dese tokom perioda studiranja u inostranstvu.
Predavanje je osmišljeno za sve koji razmišljaju o studijama u inostranstvu, i žele da nauče više o procesima planiranja, aplikacije, i odlaska na studije u inostranstvo. Sa događaja ćete otići sa razumevanjem procesa, i alatima kako da i vi odete na studije u inostranstvo.
Predavanje će održati Katarina Strangarov, koja je studirala 6 godina u dve strane države, sa tri stipendije, i trenutno radi kao Asistent na Univerzitetu u Gracu u Austriji.

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise