Sunday, December 3rd, 2023

Dani BESTa

Novak Stanisic

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST – BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada, organizuje projekat „Dani BESTa” koji je od izuzetnog značaja za Univerzitet u Novom Sadu i koji je podržan od strane naših partnera: Kampster, Knjaz Miloš i grad Novi Sad.

Događaj će se održati u periodu od 8. do 10. decembra 2023. godine.

 

Nešto o nama…

BEST (Board of European Students of Technology) je Udruženje studenata tehnike Evrope i predstavlja neprekidno rastuću, neprofitnu, apolitičnu i nevladinu studentsku organizaciju. Osnovano je 1989. godine i od tada obezbeđuje komunikaciju, saradnju i razmenu studenata širom Evrope. Danas postoje 85 lokalne BEST grupe raspostranjene u 30 zemlji Evrope. Naš cilj je da pomognemo studentima da postanu međunarodno orijentisani, omogućavajući im bolje razumevanje evropske kulture i razvijanje kapaciteta rada na međunarodnom nivou.

 

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine na Univerzitetu u Novom Sadu. Tokom 18 godina postojanja mnogo naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznali se sa drugim kulturama, kao i kolegama iz cele Evrope. Ugostili smo preko 400 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neke od naših akademskih seminara ili neformalnih skupova. Upoznali smo ih sa lepotama Novog Sada i Srbije, našom kulturom i običajima.

 

Nešto više o projektu…

Na trodnevnom događaju „Dani BESTa” studenti će imati priliku da slušaju radionice raznih karaktera (“Design thinking: Metoda za kreativno rešavanje problema”, “Veštine javnog prezentovanja: Kako da ti & prezentacija budete kul?”, “CV 101: Korak ka poslu iz snova” su neki od naziva radionica).

 

Cilj projekta je da se mladima ukaže važnost neformalnog obrazovanja, šta je to što jedan student pored fakulteta može da radi i kako dodatno da se unapređuje. Očekujemo veliki broj studenata koji će steći svest o važnosti neformalnog obrazovanja.

Sve radionice i treninzi su besplatni.

 

Nešto više o projektu, kao i formu za prijavu možete pronaći na sajtu:

https://dani-besta.bestns.org.rs/   

 

VIše informacija možete naći na društvenim mrežama:  

http://www.bestns.org.rs/

https://www.instagram.com/best_novi_sad/

https://www.facebook.com/BEST.Novi.Sad

Izvor: Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise