Monday, May 30th, 2022

Izložba slika Lane Katić, “Zaplet”

Novak Stanisic

Izložba slika Lane Katić, „Zaplet“, biće otvorena u ponedeljak, 30. maja, u 19 časova u galeriji SKCNS Fabrike.
Lana Katić rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, na smeru grafički dizajn, završava 2018. godine. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti na Novosadskom univerzitetu, smer grafički dizajn na Departmanu primenjenih umetnosti. Trenutno je na završnoj godini osnovnih studija.
Tokom svog obrazovanja izlaže radove na nekoliko kolektivnih izložbi.
Na prvoj godini osnovnih studija izlaže radove iz plakata, knjige, vizuelnih komunikacija i pisma na kolektivnoj izložbi u kulturnoj stanici „Svilara“ 2019. godine. Iste godine, izlaže na kolektivnoj izložbi radove iz likovne grafike u galerijskom prostoru „Hol“ Akademije umetnosti u Novom Sadu i male crteže na kolektivnoj izložbi u Kulturnom centru Zrenjanin.
Osvojila je nagradu Muzeja Vojvodine za najbolje rešenje zaštitnog znaka izglasanog od strane publike 2021. godine i njen rad je izložen u okviru stalne postavke Muzeja. Izlagala je u prostorijama UPIDIV-a tipografske radove 2021. godine. Učestvovala je u oragnizaciji i realizaciji postavke „EXP“ projekta, multimedijalnog umetničkog događaja, 2022. godine i izlagala je radove na dve izlagačke lokacije organizovane u prostorima Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Koncept izložbe:
Zaplet, radnja označena nizom događaja koji otkrivaju glavni sadržaj rada, dinamični aspekt umetničkih dela i njegovo narativno jezgro. Isprepletenost dešavanja koja teže da se razreše u vrhuncu radnje kroz rasplitanje niti glavnog sukoba. Dodavanjem i gomilanjem sadržaja gradimo zaplet koji vodi kulminaciji čiji zaključak neminovno vodi tragičnom kraju, ako se glavni akteri ne opamete…
Izložba će moći će da se pogleda do 6. juna, svakog dana od 9 do 15 časova.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise