Friday, November 22nd, 2019

Iridina Filmska Pričaonica sa SOS Ženskim Centrom

Novak Stanisic

U okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama – svetske kampanje započete 1991. godine, organizacija IRIDA i SOS Ženski Centar iz Novog Sada organizuju zajedničku filmsku pričaonicu u utorak, 3. decembra od 20h u Američkom kutku (Kej žrtava racije 2b). Okosnica pričaonice biće ,,What’s Love Got to Do with It“ iz 1993, film o životu Tine Tarner reditelja Brajana Gibsona, sa maestralnim Endželom Beset i Lorensom Fišburnom u glavnim ulogama; na koji će se nadovezati razgovor o utiscima, reakcijama, postavljati i odgovarati pitanja koje film i tema sami nametnu.

,,What’s Love Got to Do with It“ nije samo romansirana biografija jedne od najvećih muzičkih zvezdi XX veka, iako je baziran na njenoj autobiografiji ,,I, Tina“. To je priča o ženi udatoj za nasilnika, nevidljivim koncima (dis)funkcionisanja jedne porodice, svakodnevnoj borbi i strahu, naličju slave i prividnog savršenog života.

Kako nasilje ima jedan vid a nasilnici bezbroj maski, ono se može dogoditi svakoj od nas. Najbolji način da ga sprečimo jeste da naučimo da prepoznamo nasilje u korenu i na njega adekvatno reagujemo. Zato je ova pričaonica više od priče za sebe, ona je priča za sve nas. Dođite da zajedno pogledamo nasilju u lice!

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise