Wednesday, February 19th, 2020

Ciklus filmova Ane Karine

Alexandra Franziska Boos

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova Ane Karine, zvezde francuskog novog talasa. Karina, danskog porekla, bila je francuska glumica, rediteljka i scenaristkinja, žena i muza reditelja Žan-Lika Godara.

Godar je jednom rekao da je za dobar film potreban pištolj i devojka. Kada je u pitanju Ana Karina, dovoljna je samo devojka.

Urednica ovog ciklusa je Tara Lekić. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
Program:

Četvrtak, 27. februar

19.00 Žena je žena (1961)

Radnja se vrti oko Anđele, egzotične plesačice, i njenog ljubavnika Emila. Anđela želi dete, a Emil odbija da popusti. Emilov najbolji prijatelj Alfred takođe je zaljubljen u Anđelu, a ona je spremna na sve ne bi li došla do svog cilja, pa čak i da regrutuje Alfreda kao oca. Film je vrtoglav je sklad boja, komike i muzike, i Karinin i Godarov prvenac.

 
21.00 Ludi Pjero (1965)

Nezadovoljan brakom i životom, Ferdindand sreće Marianu, bebisiterku, svoju bivšu ljubavnicu. Njih dvoje sedaju u kola i otpočinje veliko putovanje na kraj noći, puno političkih zavera, oružja, neočekivanih susreta, ali i bučnih rasprava, prekida, citata Artura Remboa i lomljenja srca. Godarovi likovi su pesnici i avanturisti, ali pre svega, oni su zaljubljeni.
Očekujemo vas,

Art bioskop CK13

Poster događaja

 

Izvor: Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise