Wednesday, May 11th, 2022

Tribina: Dođi da zajedno razbijemo taboo

Novak Stanisic

Zaokružujemo projekat NIJE ŠALA- Seksualno nasilje je ozbiljna stvar sa javnom tribinom, namenjenoj svima koji žele da budu deo stručne diskusije na temu seksualnog uznemiravanja i nasilja u našem društvu.
Posetioce očekuje stručan pogled na teme:
•Ozbiljnost i učestalost seksualnog nasilja
•Kako mi kao društvo reagujemo tj. ne reagujemo na seksualno naislje i zašto to još ne razumemo u dovoljnoj meri?
•Kako prepoznati, kako prijaviti, kako se zaštiti i kako sprečiti da posledice prerastu u psihološki sindrom i uruše mentalno zdravlje?
•Zašto seksualno nasilje ne sme biti taboo?
Govornice tribine dolaze nam iz sfera feminističkog aktivizma, novinarstva kao i iz psihološko-savetodavnog rada i oblasti očuvanja mentalnog zdravlja.
One su Jelena Riznić, Milica Jeremić, Silvija Stojić i Aleksandra Papak. Kroz naredne postove, imaćete prilike da se bliže upoznate sa njihovim dosadašnjim radom i iskustvom u kontekstu teme tribine.
Tribinu će moderirati novinarke Multiradija: Aleksandra Stojanac i Kristina Bjelić
U okviru tribine predviđena je i interaktivna diskusija sa publikom, te vas pozivamo da date svoj doprinos i budete deo tima koji razbija tabue!
𝓥𝓲𝓭𝓲𝓶𝓸 𝓼𝓮!
Tribinu „DOĐI DA ZAJEDNO RAZBIJEMO TABOO!“, SOS Ženski centar sprovodi u okviru projekta „Nije šala- seksualno nasilje je ozbiljna stvar“, u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj-MAY4DD“, koji Beogradska otvorena škola(BOŠ) sprovodi uz podršku Švedske, na osnovu ugovora između Švedske agencije za međunarodni razvoj(SIDA) i Beogradske otvorene škole. Cilj projekta je bolje upoznavanje mladih sa fenomenom i oblicima seksualnog nasilja, kroz predavanja, radionice, podkaste i završnu tribinu.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise