Thursday, November 23rd, 2017

Trening o bezbednosti mladih u Novom Sadu

Nina Nađalin

Ukoliko imaš između 15 i 30 godina pozvan/a si da uzmeš učešće na treningu na jednoj od najaktuelnijih lokalnih tema – bezbednost mladih u Novom Sadu.

Organizator treninga je Centar za razvoj demokratskog društva Europolis iz Novog Sada, a cilj treninga je da mladi steknu osnovna znanja o konceptu ljudske bezbednosti i demokratske kontrole sektora bezbednosti. Na treningu će se obraditi teme kao što su aktuelni bezbednosni izazovi i problemi za mlade u Novom Sadu, lokalne institucije koje se bave bezbednošću, kontrola sektora bezbednosti i uloga mladih u formulisanju bezbednosnih politika.

Mesto održavanja: Infopolis, Apolo centar (suteren).

Datum održanja: nedelja 26. novembar 2017.

Satnica:

13.00h – 14.00h bezbednosni izazovi i problemi mladih i lokalne institucije u Novom Sadu.

14.00h – 14.30h pauza za ručak

14.30h – 16.30h mladi i civilna kontrola sektora bezbednosti (sa 2 pauze za kafu i druga osveženja)

Ova aktivnost deo je projekta Mladi i reforma sektora bezbednosti – promovisanje bezbednosti mladih u Novom Sadu, koji je podržala Misija OEBS-a u Srbiji.

Link za prijavu nalazi se OVDE.

Putni troškovi za mlade koji dolaze iz ruralnih – seoskih i udaljenih delova Novog Sada (Futog, Veternik, Stepanovićevo, Šangaj itd) biće pokriveni.

Partneri na projektu su Gradska uprava za sport i omladinu i Novosadski omladinski forum.


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise