Tuesday, March 3rd, 2020

Trening medijske pismenosti

Avatar

Pozivamo vas da se priključite realizaciji projekta „OFFline“ koji za cilj ima razvoj medijske pismenosti i unapređenje kapaciteta predstavnika omladinskih organizacija i mladih umetnika kada je ova tema u pitanju.

Medijska pismenost predstvalja formu i koncept funkcionalne pismenosti građana i građanki u demokratskom društvu 21. veka.

Kroz ovaj projekat i zajedničko delovanje, mladih aktivista i umetnika, medijska pismenost će biti predstavljena kao interes svih građana, a ne nužno oblast koja je u interesu samo „ljudi iz medija“.

Učesnici projekta će proći dvodnevni trening o medijskoj pismenosti nakon koga će podeljeni u timove kreirati idejna rešenje za ulične akcije, oslikavanje murala i medijske kampanje.

Trening je dizajniran tako da učesnicima pruži opšte znanje o medijskoj pismenosti, o fenomenu lažnih vesti i njihovoj dekonstrukciji, kao i segment posvećen MoJo – mobilnom novinarstvu.

Veštine i znanja stečena na treningu mogu se upotrebiti u daljem radu omladinskih organizacija za bavljenje ovom temom ali i kreiranje kvalitetnog medijskog sadržaja u cilju dalje promocije rada organizacija iz kojih učesnici dolaze.

Trening će se održati 21. i 22. marta u Novom Sadu.

Trening je namenjen mladim osobama od 18 do 36 godina.

Svi zainteresovani treba da se prijave do 15.marta.2020.

Prijave se mogu izvršiti ovde.

Projekat realizuje Centar za međunarodnu saradnju, kulturu i obrazovanje – Iza ugla, a finansijski je podržan kroz programe sufinansiranja regionalnog projekta “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu”

Izvor: http://izaugla.rs/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise