Saturday, October 5th, 2019

Saznaj i razaznaj – trening iz oblasti medijske pismenosti

Novak Stanisic

Irex vas poziva na trening iz oblasti medijske pismenosti “Saznaj i razaznaj”. Trening će biti održan u dva termina:
9. i 10. oktobra u EU Info Centru (Bulevar Mihajla Pupina 17, Novi Sad) od 11h do 15h. Zato je važno da u prijavi naznačite kojeg dana želite da prisustvujete treningu. Program je namenjen učesnicima od 18-35 godina. Da biste učestvovali u treningu, potrebno je da popunite prijavu najkasnije do 8.oktobra u 12h.
Prijavni link: http://tiny.cc/7cotdz

Trening vode:

Marija Marić, novinarka sa desetogodišnjim iskustvom rada u informativnoj redakciji, omladinska radnica i trenerkinja u Krovnoj organiziciji mladih Srbije, autorka bloga Mouth of the box u kojem prenosi iskustva rada sa mladima i društvenim promenama.

Jovana Perković, diplomirana filozofkinja koja je teorijsku osnovu nagradila brojnim praktičnim znanjima iz oblasti PR-a, marketinga, medija i komunikacije uopšte. Jovana drži edukacije iz oblasti medijske pismenosti, storytellinga i nastupa na društvenim mrežama.

Program „Saznaj i razaznaj” obučava građane modernim veštinama medijske i informacione pismenosti. Učestvovanjem u treningu stičete veštine potrebne za identifikovanje manipulacije, razlikovanje dezinformacija od činjenica i da na odgovoran način delite sadržaj. „Saznaj i razaznaj” program ne podučava tome koje medije treba koristiti – podučava kako delotvorno pristupati informacijama.

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise