Tuesday, May 15th, 2018

Radionica: “Tangom protiv šunda i kiča!”

Novak Stanisic

Pozivamo vas da nam se pridruzite na radionici: “Tangom protiv šunda i kiča!” koja će biti održana u OPENSu (Bulevar Despota Stefana 5) u subotu 19.05. sa početkom od 17h. Radionica je namenjena mladima do 30 godina koji su zainteresovani da se upoznaju sa argentinskim tangom kroz muziku i ples. Radionica je posebno namenjena svima koji žele da se upoznaju sa razlicitim muzičkim slojevima tanga, zašto je omiljen već više od 100 godina i po čemu se razlikuje od trenutno kod nas popularnih muzičkih pravaca. Takođe će moći praktično da isprobaju ples i specifičnu neverbalnu komunikaciju u zagrljaju.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće neophodno je da pošaljete prijavu sa svojim imenom i prezimenom kao i naslovom radionice na omladinskiklub@opens2019.rs najkasnije do 18.05. u 17h. S obzirom da je broj ucesnika na radionici ogranicen učinite to što pre :)

Na ovoj radionici ćemo:
-Razgovarati o taktilnoj komunikaciji bez reči (pogledom, dodirom i zagrljajem)
-Osvestiti svoj balans , povezati pokret sa melodijom i naučiti osnovne pokrete u tangu
-Uporediti struje u plesnoj muzici i sve ono što ih prati
I najvaznije:
-Zajedno ćemo vežbati plesanje na malom prostoru i u zagrljaju

Voditelji radionice:
Dejan dr Lukić i Ana Nauparac Despotović su pioniri u širenju tango kulture u Vojvodini još od 2007.godine i osnivači Udruženja Todo Tango. Učestvovali su kao igrači i koreografi na međunarodnim manifestacijama kao što su tango festivali BTA, Tango Budapest tango festival, Istanbul Tango susreti i predavali na brojnim seminarima tango tehnika predstavljajući svoj grad i svoju zemlju.
Organizatori su preko sedamdeset plesnih večeri, 7 koncerata tango muzike, tango predstave ,,Pod zvezdama’’. Sa svojim udruženjem Todo Tango gostovali su na koncertu orquestra Stefana Milenkovića ,,Tango compas’’, argentinskog orkestra ,,Violentango’’.Učestvovalil su na većim manifestacijam u Srbiji, kao što je EXIT, Festival uličnih svirača, Noć muzeja, Novogodišnje muzičke svečanosi Matice srpske, projekat ,,Stravinski’’ u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta Novi Sad, projekat ,,Leto u vrtu galerija’’ u organizaciji Galerije Matice srpke i Zadužbine Pavle Beljanski, a najponosniji projekti su koncert i tango performans ,,Ljubavna priča’’ u Novosadskoj sinagogi u saradnji sa piano duom ,,Majrina’’ , promotivni spot grada ,,Novi Sad Tango grad’’ uz podršku TONS-a i organizatori godišnjeg međunarodnog festivala Novi Sad – tango grad.
Dejan Lukić je specijalizant opšte hirurgije na Institutu za onkologiju Vovjvodine i saradnik u nastavi Medicinskog fakulteta Novi Sad. Takođe je sertifikovani populacioni edukator za zdravlje mladih. Od 2003-2007. je bio koordinator SCORA (standing committiee on reproductive health HIV and AIDS) na lokalnom i od 2005 na nacionalnom nivou; nacionalni koordinator WAD (world aids day) pri čemu je koordinisao i održao preko 150 radionica za mlade. Ovo praktično iskustvo i 15 godina plesnog rada na edukacije mladih i odraslih u sferi argentinskog tanga znatno doprinosi širenju opšte umetnosti i kulture.
Ana N. Despotović je profesor srpskog jezika i diplomirani edukator za obuku trenera u radu sa mladima u razvijanju lokalne zajednice, odseka za edukaciju i komunikaciju Univerziteta Hȫgskolan Jȫnkȫping, Švedska.
Bila je u organizacionom timu i koordinator festivala mladih ,,Pronimanija” u Novom Sadu . Radila je na planiranju i realizaciji terninga za odrasle u sradnji sa Mesnom zajednicom Liman 2 ,,Kultura komunikacije” i ostvarila 60 sati treninga sa mladima u lokalnoj zajednici vezano za rezolucije konflikata i obuku mladih lidera. Učestvovala u realizaciji akcija ,, 24 sata Limana” 2007-8 godine i više akcija Centra za omladinski rad Žitni Trg u plesno-rekreativnim radionicama. Takođe je završila obuku ,,Osnove odnosa sa javnošću” u organizaciji Forum Syd, Novi Sad. Pred toga plesom se bavi već 15 godina i njegovim uticajem na bolju socijalizaciju ljudi u gradskim sredinama.

Izvor:Facebook.com


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise