Friday, November 15th, 2019

Radionica Ekocigle

Kristina Rančić

Ova radionica je jedan od koraka u akciji koju organizuje neformalno volontersko društvo ,,Eko bleja” uz podršku Mladih istraživača Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokreta gorana Vojvodine, kulturnih stanica Eđšeg i Lab, doma b-612 i omladinskog centra Crna kuća, u okviru konkursa ,,Шта Нам Тешко”.
Šta želimo da uradimo? Svako domaćinostvo u Srbiji proizvodi mnogo otpada koji se ne može reciklirati. Taj otpad u najboljem slučaju svakodnevno završava na gradskim deponijama, gde ga možda ne vidimo, ali on u mnogome utiče na našu planetu i kvalitet našeg života.
Stoga, došli smo na ideju da pronađemo put da iskoristimo taj otpad na jedan način koji će pomoći ne samo nama nego i kucama na ulici! Ako želite da saznate više o ekociglama, reciklaži i uopštenoj brizi za našu životnu sredinu, pridružite nam se ove srede u Crnoj Kući!
Održaćemo interaktivnu radionicu pravljenja materijala pod nazivom EKOCIGLE, koje se mogu iskorititi pri konstruisanju različitih objekata. Mi planiramo da sa onim što zajedno napravimo, izgradimo zimsko sklonište napuštenim kucama.
Ako želite da nam se pridružite, ostanite malo duže posle Veganske večere. Slobodno, ali ne i nužno, ponesite sopstveni nerecikablini otpad i plastične flaše Voda vode koje će nam poslužiti kao oblik za cigle.
Radionica je besplatna i namenjena svim uzrastima, svako je dobrodošao!
Vidimo se 20. novembra od 20 – 21h u Omladinskom Centru CK13!

 

Izvor: www.facebook.com

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise