Monday, December 6th, 2021

Projekcija filma “Persepolis”

Novak Stanisic

U četvrtak, 9. decembra, sa početkom u 19h, dođite u Dom b-612 da otkrijete „Persepolis“, francusko-iransku animiranu dramu, koja je deo našeg filmskog ciklusa o intersekcionalnosti pod nazivom Budućnost je intersekcionalna.
„Persepolis“ je zasnovan na Sataprijevom autobiografskom grafičkom romanu o njenom životu u Iranu pre i posle revolucije, a potom u Evropi. Film prikazuje njen život od buntovnog deteta do punk-tinejdžerke u 70im i 80im za vreme političke tenzije u Iranu. Film je koprodukcija između Francuske i Irana i bio je nominovan za Oskara u kategoriji najbolji animirani film.
„Persepolis“ je deo filmskog ciklusa Budućnost je interesekcionalna, čiji je fokus intersekcionalnost: povezanost društvenih kategorizacija kao što su rasa, klasa i rod, za koju se smatra da stvara sisteme diskriminacije i prepreka, koji su uzajamno-zavisni i koji se preklapaju.
Svaki film iz ovog ciklusa baca svetlo na važnost intersekcionalnosti, pokazujući višestruku diskriminisanost sa kojom se jedna osoba može suočiti.
Film će biti prikazan na francuskom sa engleskim titlovima.
Ulaz je besplatan. Projekcija će se održati u Domu b-612.
Kovid propusnica je obavezna.
Dom b-612: Svetozara Miletića 40, Novi Sad
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise