Tuesday, June 11th, 2019

Predstava MoBingo

Novak Stanisic

LunArt-škola kreativnosti, javnog nastupa i glume za odrasle vas poziva na forum teatar predstavu “Predstava MoBingo” koja će biti odigrana u utorak 18.6. sa početkom od 20h u pozorišnoj sali Gimnazije “Laza Kostić”.

Igraju: Jelena Basarić, Milica Vukadinović, Ljilja Dikić, Nenad Dikić, Dajana Dragić, Vujka Kvrgić, Marina Krstić, Željka Mitrović, Tara Petrić, Milica Radonjić, Ksenija Šulović

Režija: Sonja Leštar

Teatar potlačenih je vrsta interaktivnog pozorišta koji je osmislio brazilski reditelj i aktivista Augusto Boal. Ovakav vid pozorišta prikazuje svakodnevna iskustva nasilja ili bilo koje vrste opresije u zajednici, a istovremeno daje potencijalna rešenja, sagledavanje problema iz drugog ugla i, što je najvažnije, podstiče kako učesnike tako i gledaoce na delovanje. Kada se na predstavi pojave gledaoci i krenu u delovanje i dijalog sa učesnicima, nastaje Forum teatar.

Mobing potiče od engleske reči TO MOB – nasrnuti u masi, bučno navaliti na nekoga. Pod terminom MOBING obuhvaćene su sve vrste šikaniranja na radnom mestu. U osnovi mobing je negativan uticaj na psihu zapolenog. U našem društvu postoji uverenje da je to prirodno stanje zemalja u tranziciji.

Izvor:Facebook.com

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise