Friday, September 27th, 2019

Pozorišna predstava: “Priče iz duše”

Novak Stanisic

Klub studenata psihologije „TraNSfer“ / Institut za javno zdravlje Vojvodine / Transformator vas pozivaju na forume teatar predstavu “Priče iz duše” koja će biti odigrana u nedelju 13.10. sa početkom od 19h u Eđšegu.

PRIČE IZ DUŠE je interaktivna pozorišna predstava nastala na osnovu priča i iskustava članova i članica Udruženja korisnika psihijatrijskih usluga DUŠA, u saradnji sa Udruženjem KEC MNRO i TRANSFORMATOROM – platformom za transformaciju stvarnosti putem umetnosti. Cilj predstave je sa jedne strane osnaživanje samih učesnika i razvoj njihovih potencijala za zdrav i kreativan život, a sa druge strane usmeravanje pažnje javnosti na teškoće sa kojima se osobe sa mentalnim poremećajima svakodnevno susreću i pozivanje na solidarnost kako bi se smanjila diskriminacija i stigmatizacija prema ovim ljudima, i kako bi im se omogućilo da žive dostojanstveno i ravnopravno sa ostalim članovima društva.

Učesnici-glumci u predstavi su članovi i volonteri Udruženja DUŠA: Bosiljka Brdar, Ognjen Micić, Slobodan Lazić, Dragan Jugović i Milutin Savić. Voditeljka kreativnog procesa i moderatorka interaktivnog dela predstave: Vera Erac, psihološkinja i praktičarka primenjenog pozorišta i plesa (TRANSFORMATOR).

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise