Monday, August 21st, 2017

Poziv za učešće na treningu “Koliko košta (m) ?”

Novak Stanisic

Trening će biti realizovan u periodu od 24-30. septembra 2017, u Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima.Rok za podnošenje prijava je 10. septembar 2017. godine.

Sedmodnevni trening namenjen je predstavnicima/cama organizacija civilnog društva ili neformalnih grupa i za cilj ima osnaživanje članova/ca organizacija civilnog društva i neformalnih grupa da koriste veštine performansa ili kratke video zapise (snimke mobilnim telefonima ili drugom jednostavnijom opremom), kako bi ukazali na neke probleme u društvu, kao i na negativne pojave koje primećuju u samom civilnom sektoru.
Trening se sastoji iz tri dela:
· Na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaćemo o fašizmu, ekstremizmu, rodnoj (ne)ravnopravnosti, hipokriziji u društvu, (auto)cenzuri, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima…
· Drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da povećaju vidljivost i ukažu na izazove u društvu.
· Na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće izvedeni/prikazani 29.09.2017. u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu. Nakon treninga, u oktobru/novembru/decembru, produkti će biti prikazani i u Požegi (datum će biti izabran u zavisnosti od raspoloživosti učesnika/ca)

Prijavni obrazac možete pronaći na sledećem linku

Izvor:hajdeda.org.rs/


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise