Tuesday, June 14th, 2022

Poziv za učešće na treningu ,,Iza ogledala“

Novak Stanisic

Grupa „Hajde da…“, u partnerstvu sa NAPOR-om, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, realizuje projekat „Mladi u zemlji čuda“ i u okviru njega raspisuje poziv za učešće na treningu ,,Iza ogledala“.

Trodnevni trening okupiće omladinske radnike/ce, trenere/ice, nastavnik/ce, osobe koje rade sa mladima, u cilju podsticanja korišćenja kompetenci, znanja, metoda i pristupa iz oblasti mentalnog zdravlja u radu sa mladima.

  • O treningu ,,Iza ogledala“

Ovaj trening će biti prilika da omladinski radnici/e razmene izazove u oblasti mentalnog zdravlja sa kojima se susreću radeći sa mladima, kao i da dobiju dodatnu podršku u vidu informacija, novih metoda i tehnika i traženja zajedničkih ideja kako u buduće razrešiti neke emocionalne izazovne situacije u radu sa mladima. Biće osnaženi da prepoznaju znake narušavanja mentalnog zdravlja kod mladih, da pružaju bazične usluge podrške mentalnom zdravlju, kao i kojim stručnim službama, kada i kako da se obrate u izazovnim situacijama, za koje nisu obučeni.

Metodologija koju će trenerski tim koristiti se bazira na principima interaktivne metodologije rada sa grupama i predstavlja kombinaciju iskustvenog učenja, studija slučaja, teorijskih inputa, te individualnog, rada u malim grupama i plenarnih diskusija.

Nakon treninga, učesnici/e će imati obavezu da izvedu jednu radionicu sa mladima (na temu mentalnog zdravlja), kao i da prisustvuju supervizijskim onlajn sastancima, u cilju podrške radu sa mladima.

  • Vreme i mesto održavanja treninga

Trening će biti realizovan u periodu od 16.-18.07. 2022. godine, u Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima.

  • Kako se prijaviti?

Kako bi se prijavili na trening, potrebno je da do 03. jula obavezno popunite formular koji se nalazi na sledećem linku http://skr.rs/zM5p .

Nakon selekcije, izabranim učesnicima/cama će biti poslat mejl najkasnije do 07. jula. Svim izabranim učesnicima/cama biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja. Tokom treninga, biće preduzete odgovarajuće mere za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

  • Kontakt

Ukoliko imate neko dodatno pitanje, kontaktirajte Suzanu Krstić iz Grupe „Hajde da…“ putem maila suzana@hajdeda.org.rs  ili telefonom na 0641771167. 

Izvor: https://hajdeda.org.rs/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise