Thursday, April 11th, 2024

Poziv na izložbu: “Priče iz Afrike – In memory of Tanja Teja“

Novak Stanisic

📢Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija Frederika Daršija “Priče iz Afrike – In memory of Tanja Teja / Narratives of Africa – In memory of Tanya Teja”, u petak, 19. aprila u 19 časova, u Kulturnoj stanici Svilara.
✨Tanja Teja je svoj životni put, kao mlada pripadnica jugoslovensko-srpske dijaspore, započela iz Kikinde sa jedva navršenih 20 godina. U godinama između preduzetničkih početaka u Londonu, do onih kada je postala majka, poslovna žena i građanka Najrobija, prokrčila je put za uspostavljanje kulturnih spona između Srbije i Kenije.
Sve vreme boravka u Najrobiju, Tanja je pružala aktivnu podršku Srbima koji su posećivali Keniju, ali i mnogima koji su se doseljavali, osnivali biznise i uspostavljali svakodnevni život u ovoj afričkoj državi.
Njena velikodušnost prema onima kojima je pomagala nikada neće biti zaboravljena, a njeno nasleđe će živeti kroz njih u Srbiji, Keniji i šire.
💫Nedugo pre svog preranog odlaska, Tanja je upoznala Frederika Daršija, nagrađivanog kenijskog fotografa, i bila je impresionirana njegovim fotografijama i pričama koje iza tih fotografija stoje. Njena namera bila je da organizuje izložbu Daršijevih radova u Srbiji kako bi podigla svest o problemima sa kojima se suočavaju ugrožene grupe ljudi, ne samo u Keniji, već i šire, kao i da unapredi kulturnu vezu između svoje domovine i novog doma.
Iako nije uspela sama da realizuje ovaj projekat, uz pomoć Uprave za kulturu Grada Novog Sada i zahvaljujući prijateljima i porodici, čast nam je da to učinimo u njeno ime.
Dobro došli!

Izvor: Facebook.com

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise