Friday, April 19th, 2019

OPENS radna soba: “Kaligrafijom do Kine”

Novak Stanisic

U četvrtak, 25.04. sa početkom od 18h u Laze Telečkog br.2,  družimo se sa volonterkom Marinom Đurić koja osmislila radionicu – “Kaligrafijom do Kine”. Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladih o kineskoj kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije.
Ideja je da se kroz radionicu podiže svest mladih o drugačijim kulturama i približi kineska kultura mladima iz Srbije, prikaže drugačiji način pisanja, običaja i komunikacije.

Prijave učesnika su obavezne i traju do 23.04. do 14h. One su moguće preko sledećeg linka. Odabranim učesnicima će biti poslat mail potvrde o učešću na radionici u utorak 24.04.

OPENS radna soba je organizovana uz podršku Konfučijevog instituta Univerziteta Novi Sad. Konfučijev institut Univerziteta u Novom Sadu nastao je na inicijativu ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Hanbana, sedišta svih Konfucijevih instituta. Oni su spojili Univerzitet za poljoprivredu i šumarstvo Džeđijang – ZAFU, iz istoimene kineske pokrajine, čija je prestonica osmomilionski grad Handžou, sa Univerzitetom u Novom Sadu, smeštenim na obale Dunava u srcu Vojvodine.
Jedan od ciljeva Konfučijevog instituta jeste da u Srbiji stvori prijatnu atmosferu za učenje kineskog jezika i upoznavanje sa kineskom kulturom.

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise