Monday, September 20th, 2021

OPENS FundCon – Autostoperski vodič kroz fundraising

Novak Stanisic

U periodu od 28. do 30. septembra 2021. godine, u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru održaće se 4. po redu kongres pod nazivom OPENS FundCon 2021 – Autostoperski vodič kroz fandrejzing.
Кako je pandemija korona virusa unela drastične i trajne izmene u poslovanju organizacija civilnog društva i nametnula nova pravila „igre “, ovogodišnji slogan 4. nacionalnog kongresa je „Autostoperski vodič kroz fandrejzing“. Кroz tri ustaljena segmenta (teme) – fandrejzing, marketing i ljudski resursi odabraće se teme i govornici koji će da odgovore na nove trendove – agilno poslovanje / upravljanje, digitalna transformacija / alati i vrednosti u marketingu.
Kongres je namenjen prvenstveno predstavnicima organizacija civilnog društva koje posluju neprofitno i fokusirani su na mlade. Takođe, pravo učešća imaju i predstavnici civilnog sektora koji posluju neprofitno bez obzira na ciljnu grupu sa kojom rade, ali i predstavnici institucija koje rade za ili sa mladima.
Osnovni cilj Kongresa jeste stvaranje prostora za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju njihove održivosti. Kako u knjizi Daglasa Adamsa “Autostoperski vodič kroz galaksiju” glavni junak, tako i OPENS u stvarnosti pokušava da pronađe rešenje za održivost civilnog sektora pružajući im priliku da unaprede svoje veštine poslovanja. Ono što ovaj kongres izdvaja od puke prilike za umrežavanjem ili lobiranjem za sredstva donatora jeste to što pruža priliku da se nauče praktične strategije koje će doprineti efikasnijem delovanju odnosno poslovanju organizacija civilnog društva u svakodnevnim aktivnostima, a posebno pri prikupljanju sredstava za programe koje sprovode, kreiranju marketinških strategija i menadžemntu ljudskih resursa.
Кao posebna tema ove godine biće omladinska infrastruktura – omladinski centri i predstavljanje studije izvodljivosti uspostavljanja mreže omladinskih centara u Srbiji.
OPENS FundCon u 2021 godini podržan je od Ministarstva omladine i sporta kao većinskog donatora. Uskoro više informacija o učesnicima i agendi kongresa…
TEME I GOVORNICI KONFERENCIJE:
L&D Talks panel – SEMOS EDUCATION
Ljudski resursi u neprofitnim organizacijama – Tim Centar – Milica Novkov i Milica Pajić
Agilni mendžemnt – Agile Humans
Marketing kampanja po meri ciljne grupe – Autonomni ženski centar & No Agency – Sanja Popović i Svetlana Ćopić
Kreativna Evropa 2021-2027 – Desk Kreativna Evropa, Milan Đorđević
Erasmus + 2021-2027 – Tempus Fondacija
Google for Nonprofits
LinkedIn for Nonprofits
Za sve učesnike konferencije obezbeđen je besplatan smeštaj i prevoz, a možete se prijaviti putem LINKA.Prijave su otvorene do 20. septembra 2021. godine. Da biste bili učesnici konferencije, važno je da imate više od 18 godina.
Čitav događaj realizovaće se u skladu sa važećim epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi na teritoriji Republike Srbije.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise