Wednesday, February 12th, 2020

Omladinska razmena “Climate Change Through Theater”

Novak Stanisic

Omladinska razmena “Climate Change Through Theater” Valdepielagos, Sol y Tierra Španija
Pozivamo vas da uzmete učešće u međunarodnoj razmeni u Španiji, na kojoj će učestvovati 24 učesnika od 18 – 30 godina iz Srbije, Španije, Turske i Nemačke. Razmena će se održati u eko naselju Sol y Tierra – Valdepielagos u Španiji od 11. do 20. maja.Tema klimatskih promena i samoodrživosti će se obrađivati kroz različite kreativne tehnike iz oblasti teatra. Troškovi prevoza, smeštaja i hrane su pokriveni od strane Erasmus+ programa.
Sol y Tierra je malo ekološko naselje unutar sela Valdepielagos, koje se nalazi nedaleko od Madrida. Sastoji se od dvadesetak domaćinstava i nekoliko udruženja koji su svoje naselje zasnovali na principima ekološkog življenja, permakulturi i života u zajednici. Takođe se bave i kreativnim radom koji se sastoji iz držanja dužih i kraćih radionica iz teatra, lutkarstva, plesa, joge i meditacije.
Program se sastoji od aktivnosti koje će biti podeljene u dve grupe – ekološke i kreativne.
Jedan deo dana biće posvećen svakodnevnim aktivnostima u domaćinstvu i bašti, gde će učesnici imati priliku da se informišu o klimatskim promenama i usvoje praktična znanja iz polja permakulture i samoodrživog načina života.
Drugi deo dana će biti posvećen kreativnom izražavanju kroz radionice scenske umetnosti kao što su ples, teatar, žongliranje i muzika. U svoje slobodno vreme, učesnici će imati priliku da se međusobno upoznaju kroz grupne dinamike i kulturne večeri.
Omladinska razmena će kao rezultat imati pozorišnu predstavu koju će učesnici kreirati uz pomoć članova zajednice Sol y Tierra.
Učesnici omladinske razmene će na kraju programa dobiti Youth Pass. Zvanični jezik komunikacije je engleski (srednji nivo).
Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem on line prijave na sledećem linku.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise