Friday, June 30th, 2023

Novosadska nedelja ponosa 2023

Novak Stanisic

🥳Novosadska nedelja ponosa 2023 je uskoro ovde ❗
🤩Od 26. juna do 2. jula, Grupa IZAĐI zajedno sa partnerskim organizacijama i kolektivima organizuje treću po redu nedelju ponosa u Novom Sad pod sloganom “Izađimo zajedno”.
🌈Sa 15 informativnih, edukativnih i kulturnih događaja koje Grupa IZAĐI organizuje zajedno sa više od 20 partnera, želimo da informišemo javnost, osnažimo LGBT+ mlade i naglasimo da svi/e moramo zajedno da istupimo protiv diskriminacije i nasilja. Ovo je zadatak za čitavo društvo – za LGBT+ osobe, za osobe iz drugih osetljivih grupa, ali i sve saveznike/ce.
🏳️‍🌈Ove godine, Novosadska nedelja ponosa je odložena za jun kao Mesec ponosa. Ovog meseca obeležavamo godišnjicu Stounvolske revolucije koja je 1969. predstavljala prekretnicu i početak borbe za ravnopravnost LGBT+ osoba.
👉Grupa IZAĐI će se u narednom periodu posvetiti prevenciji diskriminacije i nasilja LGBT+ osoba u oblasti rada. Ovome posvećujemo početni događaj Novosadske nedelje ponosa 2023, konferenciju Radimo zajedno, gde ćemo predstaviti kako radimo sa LGBT+ mladima ali i poslodavcima na rešavanju ovog duboko ukorenjenog problema.
🤝Sve aktivnosti su otvorene za sve, bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, i pozivamo vas da se priključite aktivnostima i time date svoj doprinos kreiranju inkluzivnog i bezbednog okruženja za sve. Izađimo zajedno i pokažimo da je Novi Sad uzoran grad u kojem svi/e mogu da žive slobodno i srećno!
Izvor: Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise