Monday, March 18th, 2019

Maraton ,,Trči sa mnom, a ne zbog mene!”

Alexandra Franziska Boos

21.03. je Međunarodni dan osoba sa Down sindromom.

Klub studenata Specijalne edukacije i rehabilitacije ovaj dan obeležava sada već 3. po redu i tradicionalnom trkom odnosno maratonom kroz Futoški park, pod nazivom ,,Trči sa mnom, a ne zbog mene!”

Glavni cilj naše trke je podsticanje socijalne participacije osoba sa smetnjama, davanje prilika osobama sa Down sindromom da pokažu koliko zaista vrede,a koliko ih društvo podcenjuje veoma često. Učešće u ovoj trci je besplatno ali Vi možete doprineti davanjem humanitarnog priloga koji se kasnije predaje upravo Udruženju za podršku osoba sa Down sindromom iz Novog Sada.

Dođite da trčite sa nama. Veliko hvala i našim prijateljima koji su zaduženi za glavne nagrade Udruženje Distroficara Juznobackog Okruga , Udruženje građana Novi Sad – Udruzenje gradjana Novi Sad i Udruženje za podršku osobama sa Down sindromom iz Novog Sada. I za kraj: ,,Opusti se, to je samo hromozom viška!”

ps. obucite različite šarene čarape, u svetu se ovaj dan tako obeležava jer su one zapravo simbol različitosti (koju nekad svi zaboravimo da imamo i da cenimo)

Izvor: Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise