Friday, August 3rd, 2018

Konkurs za izbor Omladinskih delegata Srbije u UN 2018/19

Novak Stanisic

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije sprovodi sledeći ciklus programa “Omladinski delegati Srbije u UN”, koji je prošle godine uspostavljen uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Projekat obuhvata izbor dva omladinska delegata u Ujedinjenim nacijama (na osnovu javnog konkursa i definisanih kriterijuma, uz princip rodne ravnopravnosti) i njihov aktivan rad tokom mandata od jedne godine. Partneri projekta 2018-2019. godine su Omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS“, Krovna organizacija mladih Srbije i Nacionalna kancelarija za mlade.

Izabrani mladi predstavnici Republike Srbije na zasedanjima u UN u koje su uključeni mladi, obavljaće ulogu na volonterskoj osnovi i u službenim kontaktima zastupaće interese Srbije u UN i predstavljaće potrebe mladih u Srbiji.

Prijavljivanje na javni konkurs je od 01. do 12. avgusta, a mogu se prijaviti mladi od 18 do 28 godina, u skladu sa sledećim kriterijumima: da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, da imaju aktivno znanje engleskog jezika, dobro poznavanje omladinske politike u Srbiji, poznavanje sistema Ujedinjenih nacija, prethodno iskustvo u omladinskom aktivizmu, ostvaren uspeh u obrazovanju i redovno ispunjavanje obaveza tokom školovanja, postignute rezultate u vannastavnim aktivnostima, kao i druga dostignuća značajna za program omladinskih delegata u UN.

Više informacija možete videti na linku: www.unaserbia.rs/youth-delegate, gde se nalazi

i

Prijavni formular.

Važno je da informacija o konkursu stigne do što šireg kruga mladih i molimo da poziv objavite na svojim društvenim mrežama, internet prezentacijama i drugim kanalima komunikacije.
Možete pratiti i podeliti aktuelne novosti sa zvaničnih naloga projekta na društvenim mrežama (oznake: #UNYouthDelegateSerbia i #OmladinskiDelegatiUN):
Facebook – https://www.facebook.com/UNYouthDelegateSerbia/ ; Twitter – https://twitter.com/YouthDelegateRS ; Instagram – https://www.instagram.com/unyouthdelegate_serbia/ .

Zahvaljujemo na podršci u promociji konkursa za izbor sledećih omladinskih delegata Srbije u UN, kako bi što veći broj zainteresovanih mladih bio u prilici da se prijavi.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati putem mejla ili na 011/322-4648 ili 063/202-463.

Izvor:http://www.unaserbia.rs/


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise