Thursday, March 14th, 2019

Javni poziv za nove članove i članice Mentorskog kluba

Novak Stanisic

Sa ciljem da se mladi osnaže i aktivnije uključe u društveni život, kroz obezbeđivanje podrške neformalnim grupama u razvijanju i realizaciji ideja koje bi donele pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih, već četvrtu godinu u Novom Sadu se realizuje program „LOKOMOTIVA“.

Prva aktivnost je formiranje Mentorskog kluba – tima mladih koji imaju iskustva u realizaciji projekata i zainteresovani su da pruže pomoć neformalnim grupama u razvijanju njihovih ideja.

Članovi i članice Mentorskog kluba imaće priliku da učestvuju u procesu odabira ideja neformalnih grupa koje pristignu na konkurs, a zatim u pružanju savetodavne i logističke podrške mladima prilikom realizacije njihovih aktivnosti.

Da bi razvili i unapredili veštine neophodne za mentorsko praćenje neformalnih grupa, za članove i članice Mentorskog kluba biće organizovane obuke koje će, u skladu sa interesovanjima i potrebama grupe, obuhvatati neke od sledećih tema: timski rad i liderstvo, upravljanje projektima i organizacijom, veštine odnosa sa javnošću i drugo.

Aktivnosti Mentorskog kluba odvijaće se od aprila do decembra meseca, odnosno do kraja realizacije projekta. U zavisnosti od slobodnog vremena i mogućnosti svakog člana/članice, napraviće se konkretan raspored procesa mentorstva.
U dogovorenom periodu, volonterski angažman u proseku bi trajao 4 sata nedeljno.

Javni poziv otvoren je za sve mlade osobe od 19 do 27 godina starosti, koje žive na teritorije grada Novog Sada (uključujući i sva prigradska naselja) i imaju nekog iskustva u omladinskom aktivizmu i realizaciji projekata.

Prijavni formular može se pronaći na ovom linku.

Javni poziv otvoren je do nedelje 31. marta.

Za sve dodatne informacije možete se javiti putem telefona 064 164 2156 ili mejla lokomotivans@gmail.com.

Ideje koje su u okviru „LOKOMOTIVE“ realizovane prethodnih godina mogu se pogledati na zvaničnoj Facebook stranici kao i na sajtu.

Program „LOKOMOTIVA 2019“ realizuju udruženja „HMM…“, „BalkanIDEA Novi Sad“ i „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“, uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: http://hmmns.org


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise