Wednesday, June 20th, 2018

Izložba Kineska četvrt

Kristina Rančić

Departman za arhitekturu i urbanizam fakulteta tehničkih nauka vas poziva na jednodnevni događaj-izložbu Kineska četvrt, u okviru kojeg će biti predstavljeni rezultati rada istoimenog studio-projekta, realizovanog tokom 2017/2018 godine, na predmetima Arhitektonsko projektovanje 1, Urbanističko projektovanje 1 i Arhitektonsko projektovanje 2, uz podršku Manual muzeja zaboravljenih umetnosti (M.F.A.M.).

Čitav projekat postavljen je u središte aktuelnih kulturnih i urbanih politika grada, koje intenzivno razmatraju i eksploatišu prostor Kineske četvrti. Upravo zato, kreativno istraživanje i rad studenata oslonjeno je na relevantne razvojne procese kulture i društva, aktuelne arhitektonske i urbane strategije, potrebe institucionalne i alternativne kulturne scene, sadašnje i buduće korisnike – privrednike i kreativne radnike, a u cilju kreiranja i predstavljanja prostornih intervencija osetljivih na jedinstveni karakter i ambijentalne vrednosti prostora.

Izložba će biti postavljena u četvrtak, 21.juna, od 18h, u prostorijama Manual muzeja zaboravljenih umetnosti, u Kineskoj četvrti.

Izvor: www.arhns.uns.ac.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise