Friday, June 8th, 2018

Izložba “Alter ego”

Kristina Rančić

Klub književnika Vojvodine vas poziva na otvaranje izložbe “Alter ego” 9. juna u 19h. Reč je o samostalnoj izložbi portreta kao slikarskog opredeljenja mladog umetnika iz Kraljeva, Pavla Todorovića. Ulaz je besplatan.

Pavle Todorović je završio osnovne studije na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragijevcu u klasi profesora Gorana Rakića na odseku zidno slikarstvo kao i master studije na temu “Stilizacija karaktera portreta i autoportreta” kroz komplementarnost boja i kontrasnu gradaciju.

Diplomirao je 2017. godine pod mentorstvom dr. Bojana Otaševića. Todorović koristi portret da kao kroz novo biće “Alter ego” govori o sebi i drugima. Osetno pojačava karakteristike da bi istakao emocionalno stanje modela. Nije sklon prilagođavanju ukorenjenom ukusu. Govori jasno jakim bojama i njegovi portreti odslikavaju stav da ne pristaje na generalizaciju čoveka.
Prikazuje individualnost, nijanse ljudskog bića i njegove stvarne probleme.
Obraća se iskreno publici u stvarnosti datog trenutka.

Izložba traje do 16. juna.

Izvor: www.mojnovisad.com


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise