Monday, December 19th, 2016

Interaktivna izložba “Nasilje ima jedno lice”

Novak Stanisic

Pozivamo vas da u sredu, 21. decembra, prisustvujete interaktivnoj izložbi „Nasilje ima jedno lice“ koja će se održati u periodu od 19 do 21 čas u Omladinskom centru CK13 (Vojvde Bojovića 13).
Cilj izložbe je podizanje svesti o posledicama nasilja i razvijanje nulte tolerancije na nasilje. Svi posetioci izložbe imaće priliku da razgovaraju sa modelima koji će biti u ulozi osobe koja je preživela neki oblik nasilja. Svaki model imaće svog kustosa koji će posetioci informisati o činjenicama vezanim za rodno zasnovano nasilje.
Izložbu organizuje SOS Ženski centar i učenici Karlovačke gimnazije u okviru projekta “Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje”, Autonomnog ženskog centra uz finansijsku podršku Fonda Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama (UNTF-a).

Informacije o organizatoru:
SOS Ženski centar je ženska, nevladina organizacija koja se bavi prevencijom rodno zasnovanog nasilja u društvu, sa akcentom na porodičnom nasilju. Radno vreme ”SOS Ženskog centra” je svakog radnog dana od 17 do 21 čas, a broj telefona je 021 422 740. U tom periodu se posebno edukovane volonterke javljaju na telefon i tokom razgovora pružaju besplatnu informativnu, emocionalnu i psihosocijalnu podršku ženama.

Izvor: Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise