Wednesday, December 22nd, 2021

INFO – DIGITALNI ALATI ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH

Alexandra Franziska Boos

EDIT centar i Infopolis – omladinski informativni centar su za vikend organizovali obuku za volontere i mlade osobe o terenskom omladinskom radu i upotrebi info – digitalnih alata za zapošljivost mladih.

Trodnevna obuka je obuhvatatila informisanje i edukaciju mladih osoba koji su prošli  kroz planiranje omladinskih aktivnosti za mlade iz osetljivih grupa, koji će  se sprovoditi u narednom period na sledeće teme:

  1. Mobilnost mladih – uključivanje kroz Erazmus projekte i mogućnosti koje ovaj program pruža
  2. Zapošljivost mladih – korišćenje digitalnih alata pomoću kojih se mogu kreirati radne biografije i motivaciona pisma (Canva, Adobe Spark, Desygner)
  3. Informisanje mladih – prekvalifikacije, dokvalifikacije, kursevi i aktuelni poslovi na tržištu. Preduzetništvo i biznis ideje mladih – subvencije i programi podrške za start up biznise.

Obuka je deo projekta ”Info – digitalni alati za zapošljavanje mladih”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada u okviru javnog konkursa za projekate od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora, a kojima se ostvaruju ciljevi i mere definisani Lokalnim akcionim planom Politike za mlade Grada Novog Sada u 2021. godini.

Osnovni cilj projekta ‘’Info – digitalni alati za zapošljivost mladih” je osnaživanje volonterske strukture za pružanje podrške i informisanje  mladih iz osetljivih grupa u Novom Sadu o mogućnostima i načinima zapošljavanja, ličnog usavršavanja kao i mogućnostima za mobilnost i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena upotrebom digitalnih alata i razvojem digitalnih komeptencija.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise