Wednesday, April 8th, 2015

Humanitarna akcija “Promeni svet porukom na 5186”

Novak Stanisic

Priključite se akciji “Promeni svet porukom na 5186” i doprinesite obrazovanju štićenika Dečjeg sela “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.

Od maja prošle godine kada je pokrenuta akcija za edukaciju štićenika Dečjeg sela sakupljena je suma novca kojom se može platiti samo jedna školarina na fakultetu. Kako se ustanova najvećim delom finansira donacijama, neophodno je prikupiti sredstva za kurseve jezika, dokvalifikacije ili prekvalifikacije da bi deca što spremnija izašla na tržište rada.

“Svake godine je sve više zainteresovane dece za fakultete, što je za sistem socijalne zaštite jako dobra stvar, što znači da se više neće vraćati u sistem kad budu osnaženi kao individue. Troškovi sela se finasniraju od strane donatora kojih je sve manje”, kaže kaže Natlija Žunar iz Dečjeg sela.

Akcija “Promeni svet porukom na 5186” traje do 20.maja, a cena SMS poruke je 100 dinara za sva tri operatera. Zato telefone u ruke i ne propustite priliku da pomognete školovanju dece, a dobrodošao je i svaki drugi vid pomoći svih 365 dana u godini.

Izvor:www.rtv.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise