Thursday, February 4th, 2021

Glasovi protiv nasilja prema ženama i devojčicama

Novak Stanisic

EU info centar vas poziva na onlajn panel diskusiju “Glasovi protiv nasilja prema ženama i devojčicama” koja će biti održana u petak 05.02.2021 preko Zooma. Nasilje prema ženama je ozbiljan društveni problem sa kojim je neophodno suočiti se na svim nivoima zajednice. Posledice nasilja mogu biti dugoročne, i one utiču na celokupni život žene i njenog okruženja (na decu, rodbinu, prijatelje), ugrožavajući čitavo društvo.
Podići glas protiv svih oblika nasilja nad ženama ključno je za napredak bilo koje zajednice. Javno istupanje protiv nasilja, informisanje o pravima, pružanje podrške osobama u nasilju, sve su ovo značajni koraci za prevenciju, kao i za otpor nasilju koje se dešava.
Problemu nasilja nad ženama svakako je potrebno prići sa različitih pozicija, interdisciplinarno, stoga će nas panelistkinje uputiti u značaj koji javne ličnosti i javni govor imaju u ovoj borbi. Pored toga, prvi put ćemo slušati o novim načinima i korišćenju tehnologije u svrhu prijave nasilja nad ženama.
Uz pomenute teme, fokus panela biće:
– Institucionalni okviri i postojeći mehanizmi reagovanja na nasilje nad ženama i devojčicama
– Način rada nevladinog sektora, i mogućnosti podrške putem SOS službi
– Značaj i način umrežavanja SOS službi u Srbiji
Učestvuju:
– Gorjana Mirčić Čaluković, zamenica javnog tužioca i članica radne grupe za izradu zakona o sprečavanju nasilja u porodici, Ministarstvo pravde RS
– Biljana Stepanov, direktorka Centra za podršku ženama i predsednica Upravnog odbora “Mreža SOS Vojvodina”
– Milica Janevski, glumica
– Moderatorka: Maša Mileusnić, grupa “Novinarke protiv nasilja nad ženama”
Link za prijavu 
Onlajn panel je besplatan, a svi registrovani pratioci dobiće podsetnik pred početak događaja, kao i materijale sa njega.
Izvor :Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise