Thursday, June 8th, 2017

Festival autorske muzike – POEZIKA

Avatar

 autorsku ? Onda znate gde izlazite za vikend (9. i 10. jun)!

Kulturni Centar Novog Sada, već petu godinu zaredom, organizuje muzički festival okrenut prvenstveno kantautorima, autentičnim muzičkim i pesničkim ličnostima, ali i bendovima kojima tekstovi nisu manje važni od muzike.

Povodom prvog malog jubileja festivala, nastupaju pesnici i muzičari Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Kralj Čačka koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans. Održaće se koncert sastava Stray Dogg koji je postao omiljeni bend publike u regionu poslednjih godina. Biće prikazan film Florian mladog reditelja Daria Bukovskog, koji se bavi položajem umetnika u regionu. Tri novosadska kantautora Miloš Zubac, Milan Korać i Nemanja Nešić, uz pratnju Nenada Patkovića i Đorđa Bubnjevića iz Šinobusa, kao i Svetozara Nešića, provešće vas kroz magični svet pesničkih velikana Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, Vladislava Petkovića Disa, Milovana Danojlića, Milutina Bojića, Duška Trifunovića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Milana Mladenovića i drugih.

Ove godine imaćete veliku čast i privilegiju da možete da učite od velikana kao što je muzičar i producent Chris Eckman, frontmen grupe TheWalkabouts i suvlasnik izdavačke kuće Glitterbeat Records, koji tri godine za redom dobija prestižnu internacionalnu nagradu Womex za najbolju izdavačku kuću. Chris će na radionici otkriti tajne zanata muzičke produkcije i zainteresovane uputiti koji su koraci do dobrog izdavača i svetske prepoznatljivosti.

Svi programi festivala Poezika su besplatni! 

Detaljnije


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise