Saturday, May 23rd, 2020

Fake news & Medijska манипулација

Alexandra Franziska Boos

Pandemija virusa korona podigla je lažne vesti na novi nivo. Virus je poslednjih meseci sinonim za širenje dezinformacija.

Da li zapravo znamo o tome kako se proveravaju vesti? Šta podrazumeva provera i kako smo došli do toga da svako ima svoje mišljenje koje javno deli o stvarima i problemima za koje nije stručan? Koja je uloga medija, a koja je uloga mladih u informisanju javnosti? Šta je kritička analiza i kako prepoznati spin, lažnu vest i manipulaciju?

Ukoliko želite da saznate neke od odgovorа na ova pitanja, pridružite nam se na ovoj online radionici 29.05.2020. godine sa početkom u 17 časova.

Radionicu vodi: Sandra M. Bogdanović, novinarka i reporterka na Prvoj televiziji. Primarno orijentisana na probleme u društvu i politici. Omladinska radnica. U slobodno vreme spisateljica. Nesuđena ‘’unuka’’ Mike Antića, ∞ ruža Malog princa.

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za ovu temu. Učešće na ovoj radionici je #besplatno

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem Google forme: https://forms.gle/dDqfnkVYdbogxvZc9
Krajnji rok za prijavu je 28.05. do 23:59 h.

Da biste učestvovali potrebno je da imate instaliranu Zoom aplikaciju na svom računaru/tabletu/mobilnom telefonu i stabilnu internet konekciju. Aplikaciju možete preuzeti na sledećem linku: https://zoom.us/download. Svi učesnici će nakon slanja aplikacije na email adrese dobiti Zoom link kojem bi trebalo da pristupe 10-tak minuta pre radionice.

Aktivnost je deo projekta ”Infopolis Starter Kit 4 OPENS Info Points & Omladinska info mapa – online & offline’’ koji se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise