Sunday, April 14th, 2019

Društveni Mitovi Mladih i (ne)rad na Sebi / diskusija @KCLab

Alexandra Franziska Boos

Kako mladi danas razmišljaju? Šta gledaju? Koga slušaju?
Živi zdravo umri star – gde je zabava u tome? Ko sanjari na društvenim mrežama, ko igra igrice do jutra, a ko gleda maraton 6 sezona nama drage serije? Diploma u džep pa idemo preko grane? Kome to zaista uspeva danas? Y generacija, X generacija, milenijalci, robovi kapitalizma, potrošači, konformisti.. gde se tačno svrstati?

Da li se neko zapitao da li mladima zaista pomažu uobičajene radionice poput “Recite NE alkoholu, hemiji, duvanu, nezdravom životu…” i drugim štetnim ponašanjima uz pomoć kojih mladi ritualno vekovima unazad obeležavaju svoj bunt i odrastanje?

Ova ne baš tipična diskusija će jednim slobodnijim pristupom pokušati da dođe do jedinstvenog i revolucionarnog odgovora
“Kada bi se mladi pitali na čemu bi oni hteli da rade, šta bi bio NJIHOV odgovor, a ne odgovor ‘stručnih lica’ koja su odavno zaboravila šta znači biti mlad?”

U okviru bonus aktivnosti tokom diskusije puštaćemo i neke od čuvenih modernih muzičkih hitova i analiziraćemo njihov sadržaj, posvetićemo vreme i analitičkim temama poput:
– Kakve psihološke igre očekujemo od partnera u modernim “Ne, nemoj mi prići” pesmama?

– Kakvu arhetipsku simboliku kriju silni vanzemaljski portali i magične zidine koje tako često viđamo u filmovima i od kakve podsvesti nas one štite?

– Kako se strah od odrastanja koristi u svrhu eskapizma u filmovima?

Diskusiju vode Milana Šarac i Srđan Mutlak koji posle iskustava u omladinskom radu, facilitiranju, predavanjima o emocionalnoj pismenosti i učestvovanju u mnogobrojnim kreativnim radionicama NVO sektora – odlučuju da malčice promene okruženje i tempo rada 😉

Diskusija zvanično počinje u 19:00 u Kulturnom centru Lab u utorak 16. aprila.

 

Izvor: Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise