Sunday, December 22nd, 2019

Dokumentarno-animirani film “Gde je dom?”

Novak Stanisic

Udruženje Prevent vas poziva na projekciju Dokumentarno-animiranog filma “Gde je dom?”. Prikazivanje filma biće u ponedeljak, 23. decembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu od 19 časova u sali .

Dokumentarno-animirani film “Gde je dom?” prikazuje sećanja dvojice mladića čije se odrastanje razlikovalo od većine njihovih vršnjaka. Slađan i Dragan su kao veoma mladi dospeli u dom za nezbrinutu decu, na mesto koje je trebalo da za njih bude utočište od porodičnih problema.

Gotovo 20 godina nakon dolaska u dom oni se prisećaju najranijih dana svog detinjstva, prvih utisaka iz doma, iskustava koja su ih zauvek obeležila, odnosa sa drugom decom i vaspitačima, teških i lepih trenutaka, izazova i prepreka preko kojih su morali preći nakon započinjanja samostalnog života. Kroz njihove priče prelama se jedan poseban pogled na odrastanje i porodicu, prijateljstvo i ljubav, patnju i usamljenost, hrabrost i istrajnost.

Prikazivanje filma “Gde je dom?” u Novom Sadu organizuje Udruženje Prevent u okviru projekta “Dozvolite da se predstavim” uz podršku Omladinskog saveza udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“.

Izvor:Facebook.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise