Monday, February 10th, 2020

Čitalački klub u Američkom kutku

Novak Stanisic

Obaveštavamo vas da Američki kutak Novi Sad, u saradnji sa udruženjem EUS, od kraja februara počinje sa novim programom – „Čitalački kutak”.

Ideja ovog programa je da se jednom mesečno okupe ljubitelji književnosti i zajedno diskutuju o jednom američkom romanu ili noveli. Želimo da razgovaramo u otvorenoj i opuštenoj atmosferi o samoj knjizii životnim/društvenim pitanjima po kojima su ta književna dela napisana.

Time želimo da promovišemo čitanje među studentima i kritičko razmišljanje, jer namje vizija da Novi Sad i njegovi građani baziraju svoj život na pravim vrednostima.

Moderatori programa su Senka NenadovSamuil Petrovski i Gergelj Pastor-Kiči. “Čitalački kutak” će se prvi put sastati u Američkom Kutku u petak21. februarau 18:00 časova, gde ćemo razgovarati o Rej Bredberijevom romanu „Farenhajt 451”.

Naslov ovog klasika američke književnosti aludira na temperaturu samozapaljenja papira, pošto u njegovom distopičnom svetu posedovanje knjiga je doslovno ilegalna, a prvenstvena dužnost vatrogasaca nije da se bore protiv požara već da spaljuju knjige. Bredberijev poklič protiv intelektualne i duhovne plitkosti iz 1953-e godine je i danas zastrašujuće aktuelan.

Izvor:www.americancorners.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise