Monday, March 4th, 2019

Opens dnevna soba: “Jutro će promeniti sve(t)”

Alexandra Franziska Boos

Omladinski klub OPENS organizuje Opens dnevnu sobu pod temom  “Jutro će promeniti sve(t)”.

Dnevna soba će biti otvorena za različite razgovore i prilike da mladi međusobno razmenjuju mišljenja, ideje i stavove o onome što je važno, interesantno, bitno, što nam koristi ili smeta.

Prvi razgovor koji stoji na rasporedu njihove dnevne sobe je priča o Jutru koje je promenilo mnogo i koje će promeniti sve(t).

U seriji „Jutro će promeniti sve“ pratimo godinu dana u životu Anđele, Saše, Filipa i Ljube (vrlo uverljivo i nadahnuto ih igraju, ,redom Jovana Stojiljković, Isidora Simijonović, Nikola Rakočević i Andrija Kuzmanović), četvoro mladih ljudi koji se, svako na svoj način, nalaze u nekoj vrsti potencijalnog životnog ćorsokaka.

Svi od igranih likova ove serije međusobno se razlikuju i ističu po svojim karakterima, energijama i životnim pričama.
Posle mnogo vremena, pojavila se serija u čijem su fokusu mladi i njihovi životi na ovim prostorima, danas, sada, u Srbiji, na fakultetu, u kući, u kafiću, na ulici, u hodnicima, parkovima…

“Jutro će promeniti sve” pripoveda priče o strahovima i izazovima i svakodnevnom životu mladih danas, koji sadrži mnoštvo dilema, pitanja, neiszvesnosti, promena.
Zapleti koji su se odvijali u glavama i životima igranih junaka, jesu i životni zapleti njihovih vršnjaka u stvarnom svetu.

Još jedan sjajan primer kako se kroz umetnost, fokus može staviti na mlade, pitanja, dileme i izazove koji se tiču mladih, jeste izložba “Mladi biraju” u Galeriji matice srpske, koju je samostalno osmislilo više od 20 srednjoškolaca u sklopu projekta „Mala škola muzeologije.

U okviru ove izložbe “Mladi biraju” organizuju događaj pod nazivom “Jutro će promeniti sve(t)” koji će se realizovati u Galeriji matice srpske, 10. marta, u dva segmenta:

– od 18h do 19:30h panel diskusija sa glumcima i fanovima na temu serije “Jutro će promeniti sve”

Govornici:
Nikola Rakočević (tumači lik Filipa),
Jelena Galović ( tumači lik Marte)
Luka Zeljković (inicijator žurke sa muzikom iz serije)
Moderatorka panela: Milana Nikić (apsolvent režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu)

– od 19:30h do 21h obilazak izložbe “Mladi biraju” i druženje uz muziku iz serije “Jutro će promeniti sve(t)” u holu Galerije matice srpske.

Događaj je besplatan za sve, zbog ograničenog broja sedećih mesta, primaćemo učesnike dok se ne popune svi raspoloživi kapaciteti.

Dođite na vreme 🙂

 

Izvor: www.facebook.com

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise