Tuesday, March 6th, 2018

Projekcije frankofonih filmova na Filozofskom fakultetu

Diana Zupur

Odsek za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizuje niz aktivnosti kojima će se i ove godine na Filozofskom fakultetu obeležiti Mesec frankofonije.

Za sve ljubitelje filmove koji vole ostvarenja na francuskom pripremljene su projekcije filmova tri dana za redom: 12, 13. i 14. marta.
Za sve filmove obezbeđen je titl na engleskom jeziku.

Sve projekcije su besplatne i održaće se u Kino sali Filozofskog fakulteta sa početkom u 18.30.

PROGRAM:

PONEDELJAK, 12. mart u 18.30
CENTAR CIKLONA
Seku Traore, 2015; 1h37min; Drama
Mlada advokatica Ema je kćerka nekadašnjeg komercijalnog direktora firme za vađenje dijamanata. Kao dete, evakuisana je sa celom porodicom, kada je pobunjenički pokret okupirao rudarsku zonu, ne libeći se ni najstrašnijih krvoločnosti. Jednog dana, predsednik advokatske komore traži od Eme da brani Blekšoama, pobunjeniika koga je vojska zarobila.

UTORAK, 13. mart u 18.30
VAVILONSKI RAZRED
Žili Bertučeli, 2013; 1h29min; Dokumentarni film
Oni su učenici starijih razreda i imaju između 11 i 15 godina, okupljeni u istom prihvatnom odeljenju kako bi naučili francuski. U ovom malom pozorištu do izražaja dolaze nevinost, energija i protivrečnosti adolescenata koji, svi podstaknuti željom da promene svoj život, dovode u pitanje mnoge opšteprihvaćene istine o mladima i o integraciji.

SREDA, 14. mart u 18.30
KAMIJ PONAVLJA
Noemi Lvovski, 2012; 1h55min; Komedija
Kamij ima šesnaest godina kada sreće Erika. Oni se strasno vole i Kamij rađa kćerku…. 25 godina kasnije Erik ostavlja Kamij zbog mlađe žene. Na sam dan dočeka Nove godine, Kamij se iznenada nađe u prošlosti. Ona ponovo ima šesnaest godina. Nalazi roditelje, drugarice, mlade godine… i Erika.

Izvor: www.facebook.com

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise