Friday, March 26th, 2021

Poziv za trening “Ostvarivanje prava mladih na zapošljavanje i osnaživanje na izlazak na tržište rada”- Centar za regionalizam

Alexandra Franziska Boos

Centar za regionalizam vas poziva na trening “Ostvarivanje prava mladih na zapošljavanje i osnaživanje na izlazak na tržište rada” koji će biti održan 12. i 13. aprila (oba dana) sa početkom od 18h preko zoom platforme.
Detraljnije informacije imate u teksu organizatora treninga (Centar za regionalizam):
Trening za mlade 𝐉𝐮ž𝐧𝐨𝐛𝐚č𝐤𝐨𝐠 𝐨𝐤𝐫𝐮𝐠𝐚 na temu:
“Ostvarivanje prava mladih na zapošljavanje i osnaživanje na izlazak na tržište rada”
Centar za regionalizam iz Novog Sada 12. i 13. aprila organizuje dvodnevni trening na temu “Ostvarivanje prava mladih na zapošljavanje i osnaživanje na izlazak na tržište rada”. Trening će se organizovati putem zoom platforme sa početkom u 18 časova (oba dana). Trenig će voditi dr Marija Martinić iz sindikata Nezavisnost, a teme treninga će biti:
tri generacije prava koja proizilaze iz Ustava i domaćeg zakonodavstva, kao i međunarodnih dokumenata,
– radna i socijalna prava,
– položaj mladih na tržištu rada u Srbiji,
– ulazak na tržište rada,
– zakon o radu,
– ono o čemu treba da znate – Nacionalna služba za zapošljavanje, zapošljavanje, ugovor o radu (rad na neodređeno vreme, rad na određeno vreme, ugovor o radu, praksa, „rad na crno“),
– kako se organizovano boriti za svoja prava iz radnog odnosa,
– uloga sindikata u zaštiti prava iz radnog odnosa.
Prvog dana treninga (12. aprila) biće prikazana jednočasovna prezentacija voditeljke treninga Marije Martinić u kojoj će biti obrađene gore navedene teme, a drugog dana (13. aprila) će učesnici treninga imati priliku da kroz razgovor sa trenerom razjasne sva pitanja iz prezentacje koja su tema ovog treninga.
Za učešće na treningu mogu se prijaviti mladi iz 𝐉𝐮ž𝐧𝐨𝐛𝐚č𝐤𝐨𝐠 𝐨𝐤𝐫𝐮𝐠𝐚 – Novi Sad, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Srbobran, Vrbas, Žabalj, Titetl, Temerin i Sremski Karlovci.
Rok za prijavu je 5. april 2021.
Link za prijavljivanje je: https://forms.gle/rwN2ihLEg1Brjuh88
Izvor: Facebook.com/Centar za regionalizam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise