Tuesday, April 6th, 2021

Onlajn diskusija: PROFESIJA PISCA ZA DECU

Novak Stanisic

Naredni onlajn razgovor posvećen je temi koja je izuzetno važna i za domaću i evropsku kulturu, i kojoj se pridaje posebna pažnja u okviru programa Kreativna Evropa: na koji način možemo da pospešimo i promovišemo književnost za decu i mlade među mladima koji se interesuju za pisanje?
Pitanje je naročito važno u aktuelnim okolnostima i vremenu brzih distrakcija i lake zabave, što postavlja izazovan zadatak pred sve koji deluju u polju književnosti, ali i drugih oblasti kulture i umetnosti, poput dramskog stvaralaštva.
Stoga je neophodno stalno preispitivanje pozicije koju književnost za decu zauzima u nacionalnim i međunarodnim okvirima, tj. stalno razmatranje pitanja da li se i kako se kreira kulturna politika po pitanju stvaralaštva za decu i koji su načini podrške radu mladih autora i stvaralaca.
Sagovornici na ovu temu su Aleksandra Jovanović, spisateljica za decu, Uglješa Šajtinac, pisac i redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ljiljana Marinković, direktorka izdavačke kuće Kreativni centar i Zorana Opačić, redovna profesorka Učiteljskog fakulteta u Beogradu.
Razgovor će biti održan u četvrtak, 8. aprila u 19 sati putem Zoom platforme, a program vode Jasminka Petrović, spisateljica za decu i Ana Pejović, menadžerka u kulturi.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise