Saturday, July 6th, 2019

Lokomotiva 2019: Konkurs za omladinske ideje – 2. krug

Alexandra Franziska Boos

Drugi krug konkursa za podršku realizaciji ideja neformalnih grupa mladih sa teritorije Grada Novog Sada u okviru projekta „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa“ otvoren je u ponedeljak 1. jula.
Krajnji rok za prijavu je 20. jul, ali vas ohrabrujemo da nacrte svojih ideja pošaljete  što pre i, u slučaju potrebe, omogućite prilagođavanje zamisli koje imate uslovima konkursa.
_________________________________________________
Zahuktaj se!
Ideja ide lako – samo reci kako
Šta je „LOKOMOTIVA“?
Omladinski program za osnaživanje mladih za aktivno uključivanje u društveni život.

Ko može da se prijavi?
Neformalne grupe mladih sa teritorije Novog Sada (i svih prigradskih naselja). Mora vas biti najmanje dvoje, a bar jedna osoba mora biti starija od 18 godina.

Kako će „LOKOMOTIVA“ podržati vašu ideju?
Nabaviće vam sve ono što ste naveli da vam je potrebno za ideju (štampanje plakata za najavu vaše aktivnosti, kupovinu kancelarijskog i edukativnog materijala, različitih rekvizita i slično); organizovaće obuku gde ćete „korak po korak“ naučiti kako se sprovode akcije; dobićete mentora/ku koji će biti uz vas tokom celog procesa realizacije i svojim iskustvom pomoći da ništa ne zaboravite.
Kakve ideje podržava „LOKOMOTIVA“?
Teme birate sami!
Prošle godine podržali smo akciju razmene knjiga, demonstraciju modela ozelenjavanja urbanog prostora, radionice pripreme zdrave hrane i joge za osobe sa mentalnim poteškoćama, javni trening i predavanje o igri Kvidič, veče društvenih igara za mlade i mlade roditelje i njihovu decu, projekcije filmova Škole vizuelne antropologije, radionica o edukativnim društvenim igrama, projekcija filmova o integraciji predstavnika/ca nacionalnih manjina u društvo, predavanje o pticama u urbanim sredinama, radionica izrade kućica za ptice, fokus grupa sa srednjoškolcima/kama na temu prevencije suicida među mladima, obuka i snimanje podkasta, radionice izrade/transformacije garderobe u muške i ženske srednjovekovne odore, radionica plesa, radionica storiteling pristupu u novinarstvu i izložbu radova nastalih u okviru radionice.
Kako se prijaviti?
Popunjavanjem prijavnog upitnika koji se može pronaći na kraju ove stranice.
Do kada je otvoren Konkurs?
Krajnji rok je 20. jul. Ali vas mi ohrabrujemo da se prijavite što pre i dobijete šansu da ideju, ukoliko je potrebno, unapredite i osigurate podršku!
„LOKOMOTIVA“
lokomotivans@gmail.com
065 9940 814, 064 164 2156
Facebook Lokomotiva mladih Novog Sada
Program „LOKOMOTIVA 2018“ realizuju udruženja „HMM…“,„BalkanIDEA Novi Sad“ i „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“. Projekat se sprovodi uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.
Izvor: www.facebook.com/Lokomotiva mladih Novi Sad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise