Tuesday, April 6th, 2021

ESC-Od volontiranja do solidarnosti

Novak Stanisic

Da li ste ikada pomislili da biste mogli otići u neku drugu zemlju i provesti neko vreme (do 12 meseci) radeći i/ili volontirajući u oblastima koje vas profesionalno zanimaju.
Evropske snage solidarnosti (European Solidarity Corps – ESC) vam nudi prilike za rad ili stažiranje koje će vam omogućiti da doprinesete rešavanju socijalnih problema i pomognete zajednicama kojima je to potrebno, a pritom da razvijate veštine i stičete radno iskustvo.
Da li ste spremni za izazov, interkulturalno učenje i rado biste pomagali drugima kroz volonterski angažman ili praksu? Onda se prijavite na ZOOM radionicu gde će Katarina Cenič, bivša ESC volonterka, podeliti svoje dugoročno ESC iskustvo iz Francuske gde je provela 11 meseci radeći u internacionalnom timu i pružajući podršku stranim volonterima.
Radionica ima za cilj da prikaže mladima kako aktivizmom i volonterskim radom mogu značajno doprineti razvoju društva i kako se uključiti u novi program Evropske snage solidarnosti (ESC) koji donosi mladim ljudima mnogo benefita.
European Solidarity Corps – ESC je program Evropske unije koji mladim ljudima stvara mogućnosti da volontiraju ili rade na projektima u svojoj zemlji ili inostranstvu koji su u korist zajednicama i ljudima širom Evrope. Okuplja mlade ljude da grade inkluzivnije društvo, podržavajući ranjive ljude i odgovarajući na društvene izazove. Nudi nadahnjujuće i osnažujuće iskustvo za mlade ljude koji žele da pomognu, uče i razvijaju se.
Radionica “ESC-Od volontiranja do solidarnosti” će biti održana u subotu 10.4.2021. sa početkom od 12:00h preko Zoom platforme.
Radionica je namenjena mladima od 18-30 godina starosti koji se mogu prijaviti za učešće popunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na sledećem linku.
Krajnji rok za prijave je petak 09.04.2021. do 17h.
Na radionici ćemo se baviti i programom ESC, njegovim pojmom, načinima za prijavu i učešće, prednostima i nedostacima.
Voditeljka radionice je:
Katarina Cenić, diplomirani pedagog i omladinski predstavnik Srbije u radnoj grupi EuroPeers International.
Ova aktivnost je deo projekta „Evropa za destigmatizaciju Roma“ koji se finansira kroz Program ‘’Evropa za građane’’.
Koordinator projekta je ”Institut za Rome i manjine” iz Nemačke, a EDIT centar je partnerska organizacija iz Srbije.
Izvor:Facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise