Thursday, May 28th, 2020

Dnevnik jedne HR menadžerke u IT-iju

Alexandra Franziska Boos

Ukoliko želite da saznate više o ljudskim resursima u okviu IT sektora i dobijete informacije iz prakse, onda će vas zanimati ova radionica na kojoj ćete imati priliku da čujete kako izgleda jedan radni dan HR menadžerke, kako ona prati i razvija ‘’IT-ijevce’’, koje alate koristi u svom radu i pristupu sa ljudima, kolegama i novim zaposlenima.

Šta HR menadžeri rade konkretno u IT sektoru, zašto je važno da postoje HR osobe u IT sektoru i uvođenju must-have i nice-to-have koncepata u cilju stvaranja inspirativne atmosfere i zaštite kompanijskog integriteta. O izazovima HR tima i svakodnevnim poslovima sa kojima se susreću HR mendžeri u IT sektoru – moći ćete da razgovarate sa našom gošćom i prijateljicom EDIT Centra, Snežanom Pupovac.

Snezana Pupovac je zaposlena kao HR menadžerka u firmi Eryce AG iz Novog Sada. Ima značajno iskustvo u HR i projekt menadžementu, izgradnji timova i organizacija, u oblasti treninga i ličnog razvoja. Snežana je masterirala na pedagogiji na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a nakon toga kao stipendistkinja švedske vlade završila Fakultet za Edukaciju i komunikaciju u malom gradu na jugu Švedske. U okviru HR karijere, doprinosila je kreiranju i implementaciji procedura za selekciju, zapošljavanje i onbording novih zaposlenih, kreiranje individualnih razvojnih planova, sistema i mehanizama procene i praćenja razvoja zaposlenih. Svakodnevno pomaže svojim kolegama da svi zajedno razvijaju i održe zdravu organizacijsku kulturu. Aktivno učestvuje u kreiranju funkcionalnih timova i vodi računa da se novi ljudi uključuju u procese postepeno i uz svakodnevnu podršku. Smatra da je jasna i direktna komunikacija koja utiče na organizacisku klimu i kulturu, temelj zadovoljstva i motivacije zaposlenih. U svom radu dobija kontinuiranu podršku i autentičnu zainteresovanost svojih kolega, što utiče na nivo njene motivacije i energije koju ulaže u rad, na čemu je posebno zahvalna. U slobodno vreme voli da provodi vreme sa ćerkom Simonom, da piše, putuje, vežba jogu, pilates i planinari. Svakodnevno zadovoljstvo pronalazi u baštovanstvu, uređenju prostora i kuvanju.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem Google forme: https://forms.gle/8vBXVqTnvjYjtHi86
Krajnji rok za prijavu je 07.06.2020. do 23:59 h.

Da biste učestvovali potrebno je da imate instaliranu Zoom aplikaciju na svom računaru/tabletu/mobilnom telefonu i stabilnu internet konekciju. Aplikaciju možete preuzeti na sledećem linku: https://zoom.us/download. Svi učesnici će nakon slanja aplikacije na email adrese dobiti Zoom link kojem bi trebalo da pristupe 10-tak minuta pre radionice.

Aktivnost je deo projekta ”Infopolis Starter Kit 4 OPENS Info Points & Omladinska info mapa – online & offline’’ koji se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POZIV ZA VOLONTERE

Saznaj vise